Nagyvilág

Egészségügyi övezetet létesítenek Tajvanon

Tajvan is igyekszik hasznot kovácsolni az egészségügyi turizmus egyre növekvő népszerűségéből, ezért egy olyan speciális turisztikai övezet létrehozását tervezi, amely reményei szerint vonzani fogja majd a külföldi látogatókat.

A különleges zónát a sziget északi részén, a főváros Tajpej közelében fekvő nemzetközi repülőtér mellett alakítják ki, hogy könnyen elérhető legyen az országba érkező látogatók számára – jelentette be az egészségügyi minisztérium egyik illetékese. A kormány célja, hogy olyan helyi és nemzetközi befektetőket találjon, köztük kórházakat és szállodákat, amelyek legalább négy milliárd tajvani dollárral (25 milliárd dollár) támogatnák a beruházást – tette hozzá.

Az egészségügyi hatóságok számításai szerint az új övezet a működésének első négy évében nagyjából 45 ezer külföldit vonzana és ezzel több mint 10 milliárd tajvani dollár (64 milliárd forint) bevételt hozna. A szakértők azt remélik, hogy Tajvan, amely az elmúlt években már sok erőfeszítést tett az egészségügyi turizmus népszerűsítésért, megállja majd a helyét a régióban található versenytársakkal, így Japánnal, Szingapúrral, Dél-Koreával és Thaifölddel szemben is.

A Deloitte Consulting tanácsadó cég előrejlezése szerint évente több mint 20 százalékkal növekszik majd azoknak az egészségügyi turizmusban utazóknak a száma, akik Ázsiába érkeznek a különböző kezelésekre. Ezzel egy olyan iparágat teremtve, amely a 2012-es évre négy milliárd amerikai (777 milliárd forint) dollárt fog érni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik