Nagyvilág

Kubai légibaleset: egyetlen túlélő sincs

A fedélzeten 10 európai, és 17 latin-amerikai utas tartózkodott, a nyilvántartás szerint magyar állampolgár nem volt a gépen.

A kubai hatóságok bejelentették, hogy a katasztrófának egyetlen túlélője sem volt – jelentette be az Associated Press hírügynökség. A mentőcsapatok megkedzték a holttestek kiemelését a roncsok alól.

Korábban beszámoltunk róla, hogy hatvanegy utassal és hét fős személyzettel a fedélzetén helyi idő szerint csütörtökön lezuhant egy Santiago de Cuba városából Havannába tartó utasszállító repülőgép – közölték a kubai hatóságok.

Holló Krisztián havannai magyar konzul tájékoztatása szerint az utasok között 40 kubai és 21 külföldi volt. Utóbb kiderült ki, hogy a repülőgépen 28 külföldi állampolgár utazott, ebből 17 latin-amerikai, 10 pedig európai volt – közölte péntek hajnalban a kubai televízió. A 17 latin-amerikai közül kilenc argentin, hét pedig mexikói. Az európaiak között három holland, két-két német és osztrák, valamint francia és olasz állampolgárságú is utazott a Santiago de Cuba városából Havannába tartó gépen.

A hírügynökségek péntek hajnalban arról számoltak be, hogy a katasztrófa az ország középső részén található Sancti Spíritus tartományban Guasimal kisváros közelében történt. A hatóságok közlése szerint a szerencsétlenül járt gép az Aerocaribbean SA kubai légitársaság ATR 72-212 típusú utasszállító repülőgépe volt. Az ATR 72-212 olasz-francia gyártmányú, turbópropelleres, értesülések szerint meglehetősen régi repülőgép, amely csakis belföldi járatokon közlekedik. A csoport 61 utasból, és egy 7 fős személyzetből állt.

AJÁNLOTT LINK:

Lengyel-orosz közeledés: feltárnák a szmolenszki tragédiát (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik