Nagyvilág

Bush le akarta váltani alelnökét

George W. Bush volt amerikai elnök fontolóra vette, hogy leváltja alelnökét, Richard B. Chaney-t – adta hírül az exelnök memoárjára hivatkozva a The Washington Post című amerikai lap.

A volt amerikai elnök Döntési Pontok című memoárjában vallotta be: gondolt rá, hogy Dick Chaney nélkül vág neki a 2004-es választásoknak, mivel elejét akart venni az őt ért vádaknak, miszerint kettejük közül az alelnök volt a döntéshozó. Bush hetekig fontolgatta, hogy Chaney-t a Szenátus többségi vezetőjére, Bill Fristre cseréli, végül úgy döntött, hogy kitart partnere mellett.

A Bush nyolcéves elnöki ciklusát felölelő önéletrajzi kötet hemzseg az anekdotáktól és kulisszatitkoktól, kezdve a 2001-es szeptember 11-i terrortámadástól a világgazdasági krízisig, melynek kapcsán az exelnök úgy fogalmazott: úgy érezte magát, mint a süllyedő hajó kapitánya. George W. Bush memoárjában beszámol több fiaskóról is, csakúgy, mint az iraki háború során feltételezett tömegpusztító fegyverek. „Nálam senki sem volt döbbentebb és dühösebb, amikor nem találtuk meg a fegyvereket” – fogalmazott az ifjabbik Bush, akit saját bevallása szerint ma is a rosszullét kerülget, ha erre gondol.

Az exelnök memoárja november 9-től kapható majd a könyvesboltokban.

AJÁNLOTT LINK:

Újra megkínoztatnám Khalid Sheikh Mohammedet (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik