Nagyvilág

Kanada sem fogadja a jemeni gépeket

Kanada után Hollandia is csatlakozott azokhoz az országokhoz, amelyek tilalmi intézkedéseket léptettek életbe a Jemenből kiinduló légiközlekedés terén.

Négy nappal a robbanóanyagot tartalmazó két csomagküldemény felfedezése után ily módon immár öt ország szigorította a légiközlekedési biztonsági intézkedéseket.

A kanadai közlekedési miniszter hétfő esti nyilatkozatában közölte, hogy országa nem hajlandó fogadni teherszállító repülőgépeket Jemenből. Hasonló lépést jelentett be a holland kormány is. A lehetséges katonai válaszlépéseket is fontoló Egyesült Államok mellett korábban ilyen intézkedést jelentett be Nagy-Britannia, míg a német kormány a Jemenből érkező teherszállító gépek után az utasszállító repülőgépekre is kiterjesztette a tilalmat.

Barack Obama amerikai elnök még múlt pénteken rendkívüli sajtóértekezleten jelentette be, hogy robbanóanyagot tartalmazott az a két, Jemenből az Egyesült Államokba küldött csomag, amelyet Dubajban, illetve az angliai Birminghamben tartóztattak fel a hatóságok. Obama szerint a két chicagói zsinagógának szánt küldemény mögött valószínűleg az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat jemeni szárnya áll.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik