Nagyvilág

32 sérültje van az isztambuli robbantásnak

Öngyilkos merénylő 32 embert sebesített meg szombaton Isztambul egyik központi terén. A támadás célpontjai török rendőrök voltak, ám a robbanás helyszínét sok járókelő is látogatja. Eddig egyetlen csoport sem vállalta magára a robbantást.

Egy férfi közelítette meg a redőröket a téren, mielőtt felrobbantotta magát – mondta Huseyin Capkin isztambuli rendőrfőnök. A robbanás után a rendőrök figyelmeztető lövéseket adtak le, az emberek pedig kétségbeesve menekültek.
A robbanásban tizenöt rendőr és 17 civil sérül meg, de csak kilenc sérültnek – többségében rendőröknek – kellett kórházban maradniuk – mondta az isztambuli kormányzó, Huseyin Avni Mutlu.

A Taksim tér jelentős turisztikai és közlekedési központ, számos étteremmel, üzlettel és hotellel Isztambul modern városrészében.

32 sérültje van az isztambuli robbantásnak 1

A támadó a téren parkoló rendőrségi busz mellett robbantott, a rendőrség szerint a támadó fel is akart szállni a buszra, hogy ott robbantsa fel magát. Egy taxisofőr elmondta, hogy egy 30-33 év körüli férfit látott, amint
útbaigazítást kér a rendőröktől ott, ahol később a robbanás történt.

A rendőri jelenlét a téren főként nemzeti ünnepek alkalmával növekszik meg, így volt ez hétvégén is, mivel pénteken ünnepelték Törökországban a Köztársaság napját.

Fényképeken látszik, amint a robbanás megsebesített egy rendőrt a fején, egy nőt pedig a lábán. A BBC közlése szerint felvételeken látszik, amint emberi testrészek hevernek a Taksim téren.

A kormányzó közlése szerint a rendőrség plasztik robbanószert és detonátort foglalt le a helyszínen, de azt nem tudni, hogy azok esetleg egy második bomba alkatrészei lehettek volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik