Nagyvilág

Németország sem fogad szállítmányt Jemenből

Németország nem fogad többé Jemenből érkező teherszállítmányt - jelentette be Thomas de Maiziere német belügyminiszter vasárnapra virradó éjszaka.

“A szövetségi kormány gondoskodik arról, hogy Jemenből érkező teherszállítmány ne jusson be többé Németországba” – hangsúlyozta a politikus.

A német miniszter arra reagált, hogy Nagy-Britanniában pénteken éles pokolgépet találtak egy teherszállító repülőgép rakterében. A gép Jemenből indult és az egyesült államokbeli Chicagóba tartott. Ezzel szinte egy időben, Dubajban is felfedeztek egy gyanús küldeményt egy másik nagy, légi teherszállításra szakosodott cég, a FedEx egyik repülőgépén. A csomagokban pentaeritrit-tetranitrátot (PETN) tartalmazó “festékpatronok” voltak. Ilyen anyagot rejtett el sikertelen merényletkísérlete során magánál – az alsónadrágjában – 2009 decemberében Amszterdamból Detroitba tartó nigériai Omar Faruk Abdulmutallab is.

A brit kormány szombattól azonnali hatállyal megtiltotta a Jemenből érkező repülőgépek leszállását Nagy-Britanniában, és Franciaország is hasonlóan döntött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik