Nagyvilág

26 gyanús csomagot leltek Jemenben

A jemeni hatóságok lefoglaltak 26 gyanús csomagot, és kihallgatták az érintett légitársaságok, valamint a szanaai nemzetközi repülőtér teherszállító részlegének dolgozóit.

A hatóságok egyelőre vizsgálják a küldemények tartalmát. Az eset összefüggésben van a Dubajban és Nagy-Britanniában felfedezett csomagbombákkal.

Egy jemeni szóvivő szombaton bejelentette: nyomozást indítanak az ügyben, megerősítve, hogy Jemen továbbra is elkötelezetten harcol a terrorizmus ellen a nemzetközi közösséggel együttműködésben.

Pénteken gyanús kinézetű csomagot találtak a UPS amerikai csomagszállító társaság egyik Chicagóba tartó teherszállító gépén az angliai Nottingham közelében fekvő East Midlands légikikötőben.

A jemenben feladott küldeményt egy amerikai zsidó központnak címezték. A csomagban számítógépes nyomtatókban használatos, ám sajátosan “átalakított” festékpatron-szállítmány volt. A patronokból a közzétett rendőrségi fotók tanúsága szerint drótok álltak ki, és a szerkezeteket fehér por borította. A brit kormány szombattól azonnali hatállyal megtiltotta, hogy Jemenből érkező repülőgépek szálljanak le az ország területén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik