Nagyvilág

Nem bír magával Berlusconi

Újra egy kiskorú miatt keveredett botrányba Silvio Berlusconi olasz kormányfő, akinek milánói villájában állítólag többször is járt a lány - írta a Corriere della Sera milánói napilap csütörtöki számában.

A milánói ügyészség prostitúcióban segédkezés gyanújával indított nyomozást a TG4 napilap főszerkesztője, Emilio Fede, valamint egy ismert olasz sztármenedzser, Lele Mora ellen. A két férfi – mindkettő Berlusconi jó barátja – állítólag pénzzel csábított fiatal nőket a miniszterelnök házában tartott tivornyákra. Az illusztris társaságban egy Ruby nevű 17 éves marokkói lány többször is megjelent.

Az ügyészség elmondta, hogy az olasz kormányfő ellen nincs folyamatban nyomozás. A kiskorút, aki revütáncosnőként álmodott karriert magának, többször kihallgatták. A lány azt állította, hogy drága ajándékokat kapott befolyásos pártfogójától, de hangsúlyozta, hogy nem folytatott viszonyt vele. Berlusconi ügyvédjei kedden este minden valóságalapot nélkülözőnek minősítették a tinédzser kijelentéseit.
Az ügy ugyancsak árthat a kormányfő egyébként is megtépázott hírnevének. Berlusconi már 2009-ben is kétes viszonyba keveredett egy kiskorúval, akinek 18. születésnapjára egy 6000 euró értékű gyémánt nyakéket küldött. A politikus feleségének, az 53 éves Veronica Lariónak ez a botrány volt az utolsó csepp a pohárban, és beadta a válókeresetet. Nem sokkal az eset napvilágra kerülése után a 43 éves luxusprostituált, Patrizia D’Addario rontott Berlusconi tekintélyén, amikor az ügyészeknek elmondta, hogy a kormányfő két partiján is részt vett a Palazzo Grazioliban, amiért ezer eurót fizettek neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik