Nagyvilág

Szupervihar söpört az USA-ban

Hurrikánerejű szelek kíséretében hatalmas vihar vonult át az Egyesült Államok középső része felett, és ez fennakadásokat okozott a légi és vízi közlekedésben is.

A szupervihar intenzitása és alacsony nyomása egy 3-as erejű hurrikánnak felelt meg és ereje, iletve légnyomása meglepte a meteorológusokat. Ennek az az oka, hogy összesen 31 államra adtak ki különböző szintű riasztást, kezdve a hóvihartól a zivataron át a tornádóig.
Szupervihar söpört az USA-ban 1

A 130 kilométer/órás sebességű széllökések fákat és villanypóznákat csavartak ki, valamint háztetőket rongáltak meg. Chicago nemzetközi repülőterén mintegy ötszáz járatot töröltek, és fennakadások voltak Cincinatti, Indianapolis és Minneapolis légikikötőiben. Az Egyesült Államok és a Kanada határán fekvő Nagy-tavakon a hajók sürgősen visszatértek a kikötőkbe, mert néhol nyolcméteres magasságba korbácsolta fel a szél a hullámokat.

A vihar még kedd este elérte Kanadát, ahol Ontario államra csapott le, és nyílegyenesen haladt Toronto, illetve Ottawa irányába. Ontarióban máris több mint tizenhétezer ember maradt áram nélkül. A meteorológiai szolgálat óvatosságra intette az autósokat, mert a 100 kilométer/órás sebességű szelek nagyon megnehezítik a közlekedést. A következő két napra jelentős mennyiségű esőt és erős szelet várnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik