Nagyvilág

Fenyegető bin Laden, indonéz katasztrófák, Gorbacsov intelme [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Repülők és helikopterek segítségével mentik a túlélőket, és osztják a gyógyszereket azon az indonéziai szigeten, ahol a hétfői 7,7-es erősségű földrengést követően 3 méteres szökőár sodort el több falvat, legkevesebb 272 ember halálát okozva. Eközben folytatódtak a kitelepítések a Merapi vulkán környékéről, amelynek keddi kitörése következtében legalább 28 ember vesztette életét.
Bővebben itt, itt és itt.

Hivatalában marad a román kormány, mivel az ellenzék nem tudott elég szavazatot összegyűjteni a bizalmatlansági indítvány elfogadtatásához a parlamentben. A szavazás közben legalább harmincezer ember demonstrált Bukarestben a kormány megszorító intézkedései ellen.
Bővebben itt és itt.

Mihail Gorbacsov volt szovjet vezető szerint “lehetetlen a győzelem Afganisztánban”, és az Egyesült Államoknak nincsen más lehetősége, mint kivonulni az országból. “Obama döntése a csapatkivonásról helyes, bármilyen bonyolult is lesz” – jelentette ki Gorbacsov, aki majdnem tíz évig tartó háború után vonta ki a szovjet csapatokat Afganisztánból.
Bővebben…

Oszama bin Laden terroristavezér francia állampolgárok meggyilkolására szólított fel az Al-Jazeera televízióhoz eljuttatott videofelvétel tanúsága szerint. A világ legkeresettebb terroristája Franciaország afganisztáni jelenléte és a burka betiltása miatt fenyegette meg Párizst.
Bővebben…

A francia parlament szerdán véglegesen elfogadta az országban hetek óta sztrájkokat és utcai tiltakozásokat kiváltó nyugdíjreformot. A törvény végleges szövegét a szenátus már kedden jóváhagyta, a nemzetgyűlés pedig 336 igen szavazattal 233 nem ellenében szerdán fogadta el.
Bővebben…

Kína új ellenőrző hajót bocsátott vízre, és további 36 hajóval tervezi megerősíteni haditengerészeti jelenlétét a vitatott hovatartozású vizeken. Peking lépésére válaszul a japán védelmi minisztérium bejelentette: megnövelheti tengeri flottáját azon félelmekre alapozva, hogy a kínai haditengerészet terjeszkedésével veszélybe sodorja a regionális egyensúlyt.
Bővebben…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik