Nagyvilág

A metróban robbantott volna a magányos merénylő

Az amerikai hatóságok lelepleztek egy pakisztáni származású férfit, aki több robbantást készült végrehajtani washingtoni metróállomásokon – jelentette a The Washington Post.

A merénylet kitervelésével gyanúsított amerikai állampolgárra akkor figyeltek fel a hatóságok, mikor feltételezhetően a terrorcselekményhez szükséges anyagokat próbálta beszerezni.

A 34 éves Farooque Ahmedet a virginiai Herndon városban vették őrizetbe, miután a magukat al-Kaida tagoknak kiadó amerikai ügynökök felkérték, hogy készítsen videofelvételeket a támadások tervezett helyszíneiről.

A lap meg nem nevezett forrása szerint Ahmed nem kapott kiképzést az al-Kaidától, illetve ahhoz köthető terrorszervezetektől.

Az Egyesült Államokban legutóbb májusban kísérelt meg terrorcselekményt végrehajtani egy pakisztáni származású férfi. A pakisztáni tálibok által kiképzett Faisal Shahzad a New York-i Times Square-en próbált meg felrobbantani egy autóba rejtett bombát, amiért később életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte az amerikai bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik