Nagyvilág

Felvették a kapcsolatot a magyar túsz elrablóival

A hvg.hu hírportál úgy értesült, hogy a Terrorelhárító Központnak sikerült felvennie a kapcsolatot az elrabolt magyar túsz fogvatartóival.

Papp Istvánt, az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) magyar békefenntartóját október hetedikén rabolták el ismeretlen fegyveresek a darfúri El-Fasherból. Négy nappal később rádión szólaltatták meg a túszt, aki elmondta, hogy egy táborban tartják fogva, amit egyenruhás katonák őriznek. Papp felkutatásában részt vesz a Magyar Iszlám Közösség, amely vallási iránymutatást (fatvát) bocsátott ki, melyet egy Magyarországon tanult szudáni orvos juttatott el az emberrablókhoz. A hírportál úgy tudja, hogy a túszejtők válaszoltak is az orvosnak: a fatva pecséttel ellátott dokumentumot kérték.

A szudáni hatóságok tudni vélik, hogy az emberrablás mögött a helyi hadseregből korábban kivált csoport állhat, akik a Minni néven közismertté vált északi lázadóvezér csapatához tartoznak. Korábban a Blikk arról írt, hogy szudáni rendfennratók nehezítették a magyar terrorelhárítás helyszíni nyomozását, melynek feltehetően az emberrablók, és a szudáni hadsereg közötti kapcsolat lehetett az oka.

A sajtó nemrég arról is beszámolt, hogy Papp István elrablása összefüggésbe hozható egy piramisjátékkal, amely jelentős anyagi veszteségeket okozott a kormány több tagjának, és amely mögött az elnökhöz köthető Nemzeti Kongresszus Pártjának két tagja áll.

AJÁNLOTT LINK:

Felvették a kapcsolatot Papp István elrablóival a magyar terrorelhárítók (hvg.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik