Nagyvilág

Medvegyev embere nem akarja Putyint a Kremlben látni

Dmitrij Medvegyev orosz elnök egyik vezető tanácsadója azt javasolta Vlagyimir Putyin miniszterelnöknek, hogy ne akarjon visszatérni a Kremlbe 2012-ben.

Igor Jurgensz, a Korszerű Fejlődés Intézet vezetője a Kommerszant című napilapnak adott interjúban azt mondta: Medvegyevnek újabb ciklusra elnöknek kellene maradnia, hogy végigvigye modernizációs programját.Jurgensz – akinek intézetét Dmitrij Medvegyev két évvel ezelőtt hívta életre, hogy gazdaságpolitikai kérdésekben segítse őt – úgy fogalmazott, hogy Oroszországnak olyan államfőre van szüksége, aki képes a “minden szociális és politikai folyamatot érintő általános modernizáció” végrehajtására.

“Biztos vagyok benne, hogy Putyin egy csettintéssel meg tudná nyerni a választásokat. De ugyanennyire biztos vagyok abban is, hogy nem kellene előtérbe helyeznie magát” – fogalmazott az interjúban. Hozzátette: Putyin “tiszteletet és dicséretet” érdemel az ország 2000 és 2008 közötti stabilizálásáért. “De ha a stabilizáció folytatódik, akkor az stagnáláshoz vezet” – mondta.

Vlagyimir Putyin két elnöki ciklus után, 2008-ban hagyta el az elnöki palotát, és lett Oroszország miniszterelnöke, ám az utóbbi hónapokban több célzást is tett arra, hogy visszatérne az elnöki posztra.

Ajánlott link:

120 évig is elnök maradna Putyin és Berlusconi (Kitekintő.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik