Nagyvilág

Francia rendbontás, elítélt szaúdi herceg, kettős állampolgárság [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Magyarország az uniós strukturális alapokat és a vidékfejlesztési pénzeket is igénybe veheti a vörösiszap-katasztrófa okozta károk enyhítésére, ha a kormány ezt prioritásnak tekinti – mondta az Európai Bizottság katasztrófavédelmi és humanitárius ügyekben illetékes biztosa.
Bővebben…

Az egyre inkább radikalizálódó franciaországi tiltakozó megmozdulások a nyugdíjreform ellen szerdán is folytatódtak, egy nappal a szenátusban tervezett végszavazás előtt. A rendbontók és a rendőrök között újabb összecsapások voltak Lyonban, Mulhouse-ban és Nanterre-ben.
Bővebben…

Az Új Szó című szlovák napilap értesülése szerint nem sújtják majd büntetéssel a kettős állampolgárokat, ha a parlament elfogadja a módosító javaslatot. Az újság úgy tudja: a koalíció javaslatában kiemeli a szlovák állampolgársági törvényből azokat a Fico-kormány idején beépített részeket, amelyek a szlovák állampolgárság elvesztését jelentették, ha valaki más ország állampolgárságát is kérvényezte.
Bővebben…

Szükségállapotot hirdettek a görög hatóságok Ikaria és Chiaos szigeteken, miután a heves esőzések okozta áradások kaotikus állapotokhoz vezettek. A természet tombolásának következtében eddig ketten veszítették életüket.
Bővebben…

Cáfolta egy interjúban Barack Obama amerikai elnök azokat a terjengő értesüléseket, hogy a 2012-es következő elnökválasztáson Hillary Clinton lenne az alelnökjelöltje. Az amerikai államfő a Joe Biden alelnök és Hillary Clinton külügyminiszter helycseréjére vonatkozó spekulációk kapcsán hangsúlyozta, hogy “mindketten kiemelkedő munkát végeznek azon a poszton, amelyet elfoglalnak”.
Bővebben…

A brit bíróság húsz év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Abdulaziz bin Nasszer Al Szaud szaúdi herceget, amiért egy brit szállodában brutálisan megverte, majd megfojtotta szolgálóját. Az eljáró ügyész, Jonathan Laidlaw az esettel kapcsolatban kifejtette, hogy a herceg szadista hajlamainak kiélésére használta segédjét.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik