Nagyvilág

Hatalmas marihuána-fogás Mexikóban

Több mint száz tonna marihuánát foglaltak le a mexikói biztonsági erők Tijuanában, s a kábítószerfogás kapcsán tizenegy embert tartóztattak le.

Alfonso Duarte Mújica tábornok, a körzet katonai parancsnoka az amerikai San Diegóval szemben fekvő határvárosban tartott sajtóértekezletén számolt be az akcióról, amelynek során tízezernyi csomag kábítószert füleltek le a mexikói hatóságok, s a szállítmányban összesen 105 tonna marihuána volt. Ez az utóbbi ével legnagyobb marihuánafogásnak számít.

Az ugyancsak az amerikai határnál fekvő, észak-mexikói Ciudad Juárezben ugyanakkor folytatódott a drogháború: bérgyilkosok egy parti résztvevőire támadtak vasárnap és kilenc embert valósággal szitává lőttek. A mexikói rendőrség közlése szerint válogatás nélkül nyitottak tüzet, pisztolyokkal és karabélyokkal végeztek áldozataikkal a házban. A kilenc halott közül hatan egy család tagjai, az áldozatok közül négy nő.

Ciudad Juárezben az elmúlt három évben 6500 embert gyilkoltak a drogháborúban, amelyet a Juárez kartell és Sinaloa kartell vív egymással a helyi kábítószerpiac, illetve az Egyesült Államokba irányuló drogcsempészet ellenőrzéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik