Nagyvilág

Szörnyű baleset Ukrajnában

Súlyos közlekedési baleset történt kedden Ukrajna keleti részében; utasokkal teli busz ütközött vonattal egy vasúti kereszteződésben, 37-en meghaltak, 12-en megsérültek - közölte a rendőrség.

A belügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy egy busz az áthaladást tiltó fényjelzés ellenére a sínekre hajtott Dynipropetrovszk megyében, Marhanec településen. A sofőr figyelmen kívül hagyta azt is, hogy a vonat kürthanggal figyelmeztetett a veszélyre.

A helyi vasúttársaság által kiadott közlemény szerint a fényjelzés az átjáróban működött, a látótávolság 700 méter volt a kereszteződés mindkét oldalán.

A kijevi kormány egyperces csenddel adózott a halálos áldozatok emlékének. Szerdára gyásznapot rendeltek el az országban.

Mikola Azarov miniszterelnök a kormány ülésén bejelentette: döntést hoznak arról, hogy a tartalékalap terhére pénzt utalnak ki az áldozatok temetésére. A balesetben érintett minden család 12 és fél ezer dollárnak megfelelő támogatást kap.

A kormányfő utasította a belügyminisztert és a közlekedési tárca vezetőjét, hogy dolgozzanak ki programot az ilyen balesetek megelőzésére.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik