Nagyvilág

Aktfotó készült a volt minszterelnökről

Mirek Topolánek volt cseh miniszterelnök is látható anyaszült meztelenül egy prágai kiállításon, amely a pikáns politikusfotóiról elhíresült Antonello Zappadu, a Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök kicsapongó életét éveken át "dokumentáló" paparazzó fényképeiből nyílt az Óvárosházán.

A szardíniai születésű fotós elmondta a csütörtöki megnyitón, hogy inkább csak a véletlennek köszönhetők a Topoláneket ádámkosztümben ábrázoló fotók, mivel nem tudta, hogy kik tartózkodnak a médiamágnás kormányfő Certosa nevű szardíniai luxusvillájában 2008 nyarán. A birtok körül ólálkodva fotók tucatjait készítette, és a pucér cseh miniszterelnököt, akit ugyancsak meztelen nők társaságában fotózott le 870 méteres távolságból, “egy orosz mágnásnak” hitte.

Az akkori cseh kormányfőt tulajdonképpen maga Silvio Berlusconi “leplezte le”, amikor személyiségi jogai megsértése miatt beperelte Zappadút. A fotós szerint csak nehezen kivehetők az arcok a nagy távolságból készült fényképeken, és – szerinte – nem is ismerte volna fel senki Topoláneket, ha az olasz kormányfő maga el nem árulja a kilétét.

A miniszterelnöki feljelentés nyomán az olasz rendőrség elkobozta Zappadu fotóit, számítógépét és a munkájához szükséges egyéb berendezéseket, a fotós most Kolumbiában él.

Sok fényképet azonban sikerült megmentenie, köztük a cseh kormányfő családját ábrázoló fotókat, amelyeket egy dél-amerikai széfben helyezett biztonságba. A fényképek nem eladók, de ha Topolánek igényt tart rájuk, kész neki adományozni azokat – mondta az olasz paparazzó, aki a cseh sajtófotóverseny zsűrijének tagjaként érkezett Prágába.

Zappadu elmondta, hogy nem lesifotósnak, hanem “oknyomozó fotóriporternek” tartja magát. A prágai kiállításon sem csak miniszterelnökökről készült “botrányfotók” láthatók, hanem például a szardíniai banditák és a kolumbiai drogmaffia világát dokumentáló fényképek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik