Nagyvilág

Már nem keresik az Adrián eltűnt hőlégballonosokat

Nem keresik tovább az Adrián múlt héten eltűnt két amerikai hőlégballonost - jelentette be hétfőn az olasz parti őrség.

A kutatást azt követően fújták le, hogy az utolsó kísérlet sem járt eredménnyel. Egy robot járművel pásztázták végig a tengerfeneket, de nem jutottak nyomra – mondta Massimo Maccheroni, a parti őrség szóvivője.

A robot 200 méter mélységben készített felvételeket Vieste partjainál – a feltételezések szerint ezen a környéken zuhant le a hőlégballon. Richard Abruzzo és Carol Rymer Davis az 54. Gordon Bennett hőlégballonverseny résztvevői voltak. A tapasztalt sportolók szerdán tűntek el egy viharzónában az Adriai-tenger felett, a kelet-olaszországi Gargano-fok közelében, s azóta keresték őket az olasz parti őrség és a haditengerészet hajói, illetve horvát repülőgépek.

Még pénteken a verseny szervezője ismertette a zágrábi légi hatóságok adatát, miszerint a hőlégballon 1615 méteres magasságból lassan kezdett süllyedni, majd óránkénti 80 kilométeres sebességre gyorsult fel, 180 méteres magasságig zuhant, de ekkor eltűnt a radarok képernyőiről. Don Cameron szerint ha a hőlégballonosok ilyen sebességgel csapódtak be a tengerbe, nem valószínű, hogy túlélték a balesetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik