Nagyvilág

“Az USA sárba rántja a világot”

Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök újból kikelt az Egyesült Államok ellen, amely szerinte "magával rántja a sárba a világot".

“Annyira szemtelenek, hogy fenyegetnek bennünket, és azt mondják, nem zárnak ki semmilyen eshetőséget sem: hát menjenek a pokolba” – mondta az elnök, aki szerint Washington “veszett kutyát uszított” országára.

Erre azért került sor, mert az Egyesült Államok és Izrael azzal vádolja Teheránt, hogy nukleáris fegyvert akar gyártani. Azonban Irán azt állítja, hogy atomprogramja kizárólag békés célú.

Ahmadinezsád egyik kedvenc témájára, a 2001. szeptember 11-ei terrortámadásokra is kitért. Szerinte nem egyértelmű, ki állt a merényletek mögött, de a támadás jó ürügy volt a térség megszállására. Ezt arra alapozza, hogy szerinte az USA sem ártatlan a kérdésben. Ezt az ENSZ Közgyűlése előtt is hangoztatta, így nagy felháborodást váltott ki.

“Jobb lenne, ha távoznának innen, mert ha nem, akkor az itt élők űzik el és mellé még jól hátsón is billentik önöket” – tette hozzá a politikus. Az elnök temetkezési vállalkozót is kért, aki eltemethetné az amerikai vezetőket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik