Nagyvilág

Terrorveszélyre figyelmeztet az USA és az US

A brit külügyminisztérium terrorveszélyre figyelmeztette a Franciaországba és Németországba utazó állampolgárokat - írja a BBC.

Ennek az az oka, hogy szerintük eddig a veszély szintje “általános” volt, azonban ez módosult “magas” fokozatra. Ezzel az Egyesült Államok is egyetért, hiszen korábban hasonló figyelmeztetést adott ki. Azt egyik ország képviselői sem árulták el, hogy pontosan miért döntöttek így.

Az ügyhöz hozzászólt a német belügyminisztérium szóvivője is, aki szerint Németországban semmi sem utal küszöbönálló merényletre, és nincs ok arra, hogy módosítsanak a veszélyfokozaton.

Hasonlóan nyilatkozott az osztrák belügy szóvivője, Rudolf Gollia, megjegyezve, hogy 2001. szeptember 11. óta számolnak “lappangó fenyegetéssel”. Utalt az osztrák hatóságok egy korábbi közlésére, miszerint nyár óta Ausztriában is felmerült a terrorfenyegetés, és ennek megfelelően hoztak intézkedéseket, továbbá céloztak arra, hogy a közép-ázsiai országokban nem tesznek különbséget Németország és Ausztria között, erre a régióra mint német ajkúra tekintenek.

A cseh rendőrség az amerikai figyelmeztetés hatására fokozta a biztonsági intézkedéseket Prága nemzetközi repülőterén, és “néhány stratégiai intézménynél” az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik