Nagyvilág

Feszültség Pakisztánban, koreai hatalmi körkép és burkatilalom [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Feltehetően pakisztáni határőrökkel végeztek a A NATO-vezette Nemzetközi Biztonsági Közreműködő Erő (ISAF) helikopterei egy az afagnisztáni-pakisztáni határon végrehajtott akcióban. Iszlámábád a kulcsfontosságú utánpótlás útvonalak lezárásával válaszolt.
Bővebben…

Budapest szeretné, ha a szlovákiai államnyelvtörvényből kikerülne a szankciók bármiféle lehetősége. Ezt Balla Mihály, a magyar parlament külügyi bizottságának elnöke nyilatkozta, hozzátéve hogy a magyar fél előrelépésnek tekinti, hogy a szlovák kormány és a parlament foglalkozik a kérdés megoldásával.
Bővebben…

Fejenként legalább egymillió dollárra perlik be a chilei bányában rekedt munkások családjai a tárnát működtető vállalatot és az államot. A mélyben rekedt 33 bányász közül 27-nek a családja fogja benyújtani csütörtökön a kártérítési keresetet Copiapo város bíróságán.
Bővebben…

Phenjan először tett közzé hivatalos fotót Kim Dzsong Il fiáról és egyben törvényes politikai örököséről. A fénykép nyilvánosságra hozatala azt követően történt, hogy Kim Dzsong Un vezető katonai, illetve pártpozícióra tett szert a Munkapárt kongresszusán.
Bővebben…

Pakisztáni hírszerzési információk szerint nyolc német állampolgár és egy brit testvérpár áll a napokban nyilvánosságra került, európai városok ellen tervezett terrorakciók mögött, az egyik brit származású gyanúsított pedig a CIA rakétatámadásában veszítette életét.
Bővebben…

Betiltják Hollandiában a burkát és szigorítanak a bevándorlási szabályokon – ezeket is tartalmazza a holland koalíciós pártok csütörtökön elfogadott kormányprogramja.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik