Nagyvilág

Európa elleni terrortámadásokat akadályoztak meg a titkosszolgálatok

Európai városok elleni terrortámadások előkészítését akadályozták meg hírszerző ügynökségek - erősítette meg a Wall Street Journal tegnapi értesüléseit a Sky News hírtelevízió.

Tim Marshall, a tévé külpolitikai rovatvezetője meg nem nevezett hírszerző forrásokra hivatkozva közölte kedden, hogy az al-Kaida terrorszervezethez köthető pakisztáni fegyveresek azonos időben történő támadásokat terveztek London, illetve francia és német városok ellen.

Marshall szerint a pilóta nélküli repülőgépek pakisztáni támadásainak gyakoribbá válása az elmúlt hetekben kapcsolatban hozható a terrorista összeesküvés felszámolására irányuló nyugati erőfeszítésekkel. A támadások tervezése “előrehaladott állapotban volt, de nem volt küszöbön álló”. A Sky News híradása szerint a támadásokat a két évvel ezelőtti mumbai terrorcselekményekhez hasonlóan hajtották volna végre európai városokban.

Kedden a The Wall Street Journal arról írt, hogy egy európai célpontok elleni terrortámadás-sorozat megakadályozása érdekében a CIA drasztikusan növelte a pakisztáni törzsi területeken tevékenykedő iszlamista szélsőségesek elleni légi csapások számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik