Nagyvilág

Egymásra találtak a szlovák és a magyar szélsőségesek

Egy hungarista hírportál szerint a rendezvény célja a népek közötti barátság igényének kifejezése, egymás kölcsönös tiszteletének demonstrálása.

A Magyar Nemzeti Arcvonal és a Szlovák Testvériség (Slovenská pospolitosť) közös megmozdulást tart Komáromban a Štefánik-szobornál, “a népek közötti béke jegyében”-értesült a bumm.sk szlovák hírportál.A Jövönk.info hungarista portál közlése szerint a rendezvényre október 9-én délután 14 órától kerül sor és 17 óráig tart.

A portál szerint a rendezvény célja kifejezni a népek közötti barátság igényét, demonstrálni egymás kölcsönös tiszteletét, félretéve a történelmi ellentéteket. “Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet életünk és sorsunk közös vonásaira, és arra, hogy a jelen történelmi helyzetben minden feszültségszítás és ellenségeskedés népünk érdekei ellen van, és akadályozza azok védelmét mindazon behatásokkal szemben, melyek mindannyinkat sújtanak” – olvasható a rendezvényt népszerűsítő írásban.

A szervezők saját elmondásuk szerint elutasítják a sovinizmust, tiltakoznak minden szándékos vagy tudatlan feszültségszítás ellen, történelmi sérelmek vagy aktuális politikai kérdések taglalása nem képezi a rendezvény tárgyát.A tervezett akciót a Szlovák Testvériség honlapja “Sovinizmus elleni menet” címszóval hírdette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik