Nagyvilág

Hídnak csapódott egy lengyel busz

Súlyos balesetet szenvedett vasárnap Berlin közelében egy lengyel turistákat szállító autóbusz. A lengyel külügyminisztérium közlése szerint a szerencsétlenségben tizenhárom ember meghalt, és többen megsérültek.

Korábbi hírek 12 halottról szóltak, de a lengyel külügyi szóvivő
vasárnap este közölte, hogy egy sérült belehalt sérüléseibe egy berlini
kórházban, így a halottak száma már elérte a 13-at, és legalább harmincan megsérültek. Közülük 15-en súlyos állapotban vannak.

Hídnak csapódott egy lengyel busz 1
Az autóbuszon 49 lengyel fiatal utazott hazafelé spanyolországi vakációjukról és a német rendőrség képviselője szerint valószínűleg az történt, hogy a busz nekiütközött egy az A10-es autópálya forgalmába a schönefeldi csomópontnál besorolni akaró gépkocsinak, s utána nekirohant egy felüljáró tartóoszlopának.

A helyszínről a súlyos sérülteket helikopterrel szállították kórházba, a könnyebb sérülteket pedig a helyszínen felállított sátrakban látták el.

Ezután Donald Tusk lengyel miniszterelnök Ewa Kopacz egészségügyi miniszter kíséretében Németországba érkezett, hogy személyesen tájékozódjon a történtekről a helyszínen, s találkozzon a buszbaleset sérültjeivel. Lengyelország egy repülőgépet és mentőhelikoptereket küld Németországba a halottak és a sérültek hazaszállítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik