Nagyvilág

Hét embert öltek meg amerikai légicsapások

Pilóta nélküli amerikai repülőgépek két rakétatámadással hét embert öltek meg vasárnap Északnyugat-Pakisztánban, az afganisztáni határ közelében.

Ezzel 19-re emelkedett az ebben a hónapban végrehajtott ilyen jellegű támadások száma, s ennyi még egyetlen hónapban sem volt azóta, hogy 2004-ben elkezdődtek az akciók.

Hogy kik az áldozatok, azt a hírforrások nem közölték, csupán annyit mondtak, hogy az egyik repülőgép három rakétát lőtt ki egy házba Datta Hel járás egyik falvában és három kormányellenes fegyverest ölt meg, a másik pedig két rakétával egy jármű négy utasát robbantotta fel.

A szeptemberi, pilóta nélküli repülőgépekkel végrehajtott támadások közül a legtöbb Dzsalaluddin Hakkani lázadó vezér erői ellen irányult.

Hakkani valaha az Afganisztánban állomásozó szovjet erők ellen harcolt, s pakisztáni és amerikai támogatást is élvezett, de később segítői ellen fordult. Fegyvereseit közvetlenül a fia, Sziradzsuddin irányítja, és ők jelentik az egyik legnagyobb veszélyt az Afganisztánban állomásozó külföldi katonákra nézve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik