Nagyvilág

Engedett az Apple

Engedett az Apple amerikai számítástechnikai óriásvállalat az Európai Bizottság követelésének, és hajlandó kiterjeszteni az iPhone okostelefonok javítási garanciáját az összes uniós országra, bármelyikben is vásárolták a készüléket.

Brüsszelben bejelentették: az uniós végrehajtó testület fellépése nyomán anélkül sikerült jobb belátásra bírni az Apple-t, hogy jogi eljárást indítottak volna ellene.

Az Apple – amelynek negyedik generációs iPhone-ját pénteken kezdték árusítani Magyarországon – eddig csak akkor volt hajlandó javítási garanciát vállalni a termékre, ha azt abban az uniós országban szerezte be a vásárló, amelyikben a lakóhelye is található. A garanciát most egységesen kiterjesztik mind a 27 EU-tagországra, valamint Izlandra, Liechtensteinre és Norvégiára – arra a három országra, amelyik nem uniós tag ugyan, de az úgynevezett Európai Gazdasági Térség tagjaként számos európai gazdasági megállapodásnak részese.

Az amerikai nagyvállalat az uniós szorgalmazására rugalmasabbá teszi üzletpolitikáját abban a tekintetben is, hogy a tőle független fejlesztők ezentúl könnyebben állíthatnak elő újabb alkalmazási programokat az iPhone termékekre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik