Külföld

Meggyilkolták a nicaraguai főkonzult

admin
admin

2010. 09. 24. 15:49

Holtan találták bronxi lakásában csütörtökön Nicaragua főkonzulját.

Az elvágott torkú és hasba szúrt Cesar Mercadóra a sofőrje talált rá, amikor felment hozzá, hogy az ENSZ közgyűlésére szállítsa. Az ajtó nem volt kulcsra zárva, így a gépkocsivezető be tudott menni a lakásba, ahol megtalálta a diplomata holttestét.

A gyilkossághoz a tettes egy 30 centiméter hosszú steakvágó kést és egy kisebb hámozó kést használt. A második vágóeszközt a fürdőszoba vérrel telt mosdójának alján találták meg a helyszínelők.

A 34 éves Mercadót utoljára egy nappal korábban látták élve. Ismerősei szerint a meggyilkolt diplomata közkedvelt személy volt, akinek nem voltak ellenségei. A nőtlen Cesar Mercado kilenc évig látott el diplomáciai feladatokat Nicaragua New York-i képviseletein. A főkonzuli feladatok átvétele előtt hazája ENSZ-nagykövetségén dolgozott.

Nicaragua elnöke, Daniel Ortega volt baloldali gerillavezér, az Egyesült Államok politikájának vehemens bírálója, jelenleg New Yorkban tartózkodik, az ENSZ-közgyűlés részvevőjeként.

Jaime Morales nicaraguai alelnök Managuában bejelentette: Robert Callahan amerikai nagykövet arról biztosította, hogy az FBI minden tőle telhetőt megtesz a tettes kézre kerítésének érdekében.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.