Nagyvilág

Pápalátogatás, brüsszeli romavita, merénylet Törökországban [Hírösszefoglaló – Külföld]

A Hír24 összegyűjti a nap legfontosabb külföldi híreit.

Éles szóváltás zajlott le José Manuel Durao Barroso európai bizottsági elnök és Nicolas Sarkozy francia államfő között a franciaországi romakitoloncolások témájáról a brüsszeli EU-csúcson. Eközben a romák hazaküldésének ügyében a belga EU- elnökség az Európai Bizottságnak adott igazat.
Bővebben…

Megérkezett Nagy-Britanniába XVI. Benedek pápa. A katolikus egyházfő a skóciai fővárosban, Edinburghban kezdi négynapos állami látogatását. Itt fogadja őt vendéglátója, II. Erzsébet királynő. A pápai vizit megosztja a brit közvéleményt.
Bővebben…

Hatalmas tömegek ünnepelték Mexikó utcáin az ország fennállásának 200. évfordulóját. A fővárosban tartott ünnepségek tetőpontján Felipe Calderón köztársasági elnök megkongatta azt a harangot, amellyel még Miguel Hidalgo lázadó pap hívta az embereket a spanyolok elleni függetlenségi harcra.
Bővebben…

A Fidesz “fantasztikus választási győzelme” megmutatta, mennyire elégedetlenek voltak a magyar állampolgárok a helyzetükkel – mondta az Európai Néppárt elnöke Budapesten. Hozzátette: Magyarország azon országok közé tartozik, amelyeket legsúlyosabban érintett Európában a gazdasági-pénzügyi válság, ugyanakkor erkölcsi kihívással is szembe kell nézni.
Bővebben…

Nem vesszőztek meg, és nem is kínoztak, továbbá senki sem kényszerített kamera elé: bármit is mondok, ezek a saját szavaim – mondta az iráni állami televízióban Sakineh Mohamad Ashtiani, akinek tervezett halálra kövezése ellen nemzetközi tiltakozó akció zajlik világszerte.
Bővebben…

Legkevesebb 8 ember lelte halálát Törökország délkeleti részén, amikor bomba robbant egy kisbuszban. A merényletet feltehetően kurd lázadók követték el.
Bővebben…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik