Nagyvilág

Robbanás a San Franciscó-i reptérnél

Robbanás történt helyi idős szerint csütörtök este a San Franciscó-i nemzetközi repülőtértől néhány kilométerre, majd kigyulladt ott több lakóház - közölték szemtanúk. A megrémült lakosok elmenekültek a környékről.

Szemtanúk hatalmas tűzgolyót láttak magasan a levegőben. A szóban forgó lakott terület San Francisco egyik elővárosa, San Bruno. A házak közelében benzinkút van. Többen először azt gondolták, hogy lezuhant egy repülőgép, a légiforgalmi hatóság azonban nem tud ilyenről.

A San Franciscó-i öböl településeit kiszolgáló gáz- és elektromos művek utánanéz annak, hogy nem a szabadba került földgáz robbant-e be.

A KPIX tévé egyenesben közvetített képei szerint legalább egy tucatnyi ház megsemmisült, a lángok 18 méter magasra csaptak. fel. A tűzoltók repülőgépekről és helikopterekről próbálnak oltani.

A San Brunóval szomszédos Daly City negyed kórházának egyik tisztségviselője telefonon elmondta, hogy riadókészültségben vannak, mert sok embert szállítanak be hozzájuk égési sérülésekkel. Számukat nem tudta megmondani.

“Olyan hangot hallottam, mintha egy repülőgép alacsonyan szállna el, aztán hirtelen megremegett a ház” – mondta egy San Brunó-i lakos korábban. A robbanás házától mintegy 800 méterre történt. “Aztán volt még egy robbanás. Kimentem az ajtón, és törmelék hullott az égből” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik