Nagyvilág

Már hat halott Kaliforniában

Újabb jelentések szerint legkevesebb hatan életüket vesztették a gázrobbanás miatt fellobbant tűzben a kaliforniai San Brunóban. Csaknem 200 ház sérült meg vagy gyulladt fel.

A hatóságok szerint az áldozatok száma tovább növekedhet, mert a helyszínről legkevesebb 20 sérültet szállítottak kórházba, akik közül többek állapota súlyos. A lángokban több, mint félszáz ingatlan teljesen megsemmisült.

A balesetet feltehetően egy 60 centiméter átmérőjű gázvezeték meghibásodása okozta. A CNN szerint a környék lakói már hetekkel ezelőtt gázszagra panaszkodtak. A San Bruno gázellátást biztosító Pacific Gas & Electric vizsgálatot indított annak kiderítésére, hogy mi váltotta ki a detonációt. Szemtanúk szerint a lángok mintegy 300 méterre csaptak fel, a hangja pedig több kilométerre elhallatszott. A baleset helyszínén hatalmas kráter keletkezett.
A tűz mintegy 4 hektárnyi területre terjedt ki. A robbanás megrongálta a vezetékhálózatot, ezért az oltáshoz a vizet csaknem négy kilométerről kellett a helyszínre szállítani. A mentésben repülőgépek is részt vettek. Az éjszakát a környék mintegy 100 lakója töltötte ideiglenes menedéken.

Kalifornia kormányzó-helyettese, Abel Maldonado szükségállapotot hirdetett a San Francisco nemzetközi repülőterének közelében található San Brunóban és San Mateo megyében. (Arnold Schwartzenegger kormányzó jelenleg hivatalos úton Ázsiában tartózkodik.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik