Nagyvilág

Kiválasztotta áldozatait a dévényújfalui gyilkos

Jozef Putik egy nyugdíjas férfi háta mögött próbált menedéket keresni, Harman mégis lelőtte, az őt védő idős férfit azonban nem bántotta.

Korábbi sajtóhírek szerint Ľubomír Harman még a lépcsőházban megkímélte több szomszédjának életét is.Az egyik áldozat Jozef Putik menekülés közben a nyugdíjas Vincent Fratričba botlott, aki a Markíza Televíziónak nyilatkozott a történtekről.

Mint mondta, Putik segítséget kérve menekült, bár Fratrič még nem tudta, hogy már meglőtték. „Közelebb mentem hozzá, ekkor kilépett a gyilkos. A cigány belémkapaszkodott és átkarolta a derekamat, próbált mögém rejtőzni. Ez pedig (Harman) elkezdett rá lövöldözni. Legalább 10-11 lövést adott le“ – írta le az eseményeket a nyugdíjas.

Pszichológusok szerint a gyilkos egyértelműen szelektált áldozatai között. „Harman csak azokra lőtt, akikről azt gondolta, ártottak, árthatnak neki“ – mondta Karol Kleinmann a Sme napilapnak.

Szakértők egyetértettek abban, hogy Harmant fursztrációi késztették az ámokfutásra. Nőtlen volt, munkanélküli, magányos, nem volt elég ereje ahhoz, hogy agresszió nélkül oldja meg problémáit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik