Nagyvilág

Terrorizmussal tréfálkozik az iraki televízió

Az egyik iraki televízió terrorizmussal tréfálkozik: álrendőrök terrorizmus gyanújával vesznek őrizetbe ismert helyi személyeket.

Viccel tréfálják meg az iraki lakosságot a közel-keleti televíziós csatornák: ismert helyi személyeket állítanak meg egyenruhás statiszták az ál-katonai ellenőrzőpontoknál, majd a kutatás során üvöltve közlik velük, hogy a csomagtartóban bombát találtak, és terrorizmus gyanújával őrizetbe veszik őket.

A műsor címe Put Him in Bucca, azaz Zárd be őket Buccába. A Bucca egy már bezárt amerikai katonai bázis neve, ahol a kiemelten veszélyes foglyokat őrzik. A műsort sugárzó Al-Baghadadia a hadseregtől szabályos engedélyt kért a műsorhoz, az iraki sajtó kritikáját pedig azzal igyekszik tompítani, egy szórakoztató műsorban sok minden megengedett.

Az ötlet mellesleg egy pár hónappal ezelőtt a YouTube-ra feltöltött amerikai videóból származhat, amiben amerikai katonák szórakoztak azzal, hogy egy katonai ellenőrzőpontnál gránátot rejtettek el a megállított autókban, majd felelősségre vonták a sofőröket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik