Nagyvilág

Egy anyán áll bosszút Irán

A házasságtörésért és férje meggyilkolásáért megkövezésre ítélt iráni nő, Szakine Mohammadi Astiani fia attól tart, hogy a Ramadan után végrehajtják az ítéletet édesanyján.

Újabb adalék a nagy port kavart esethez, hogy Astiani fia hétfőn bejelentette: az anyja megkapta a plusz büntetésként kiszabott 99 korbácsütést, amelyre azért ítélték, mert állítólag őt ábrázolja az a kendőzetlen arcú fotó, amely augusztus végén a brit The Times napilapban jelent meg.

A 22 éves Szazzsád Mohammadi Astiani telefonbeszélgetést folytatott a francia író-filozófus Bernard-Henri Lévy-vel, aki korábban aláírásgyűjtő kampányt indított Szakine Astiani kiszabadításért, és jelenleg is fontos szerepet játszik a tiltakozásokban.

“A ramadan a végéhez közeledik és az iszlám törvények szerint ezután újra végrehajthatóak lesznek a halálos ítéletek” – mondta a fiú a Párizsban tartózkodó Lévy-nek. (A ramadan szeptember 10. körül fejeződik be.)

Astiani ügye világszerte felháborodást keltett. Több európai állam, köztük Franciaország és Olaszország is kegyelmet kért az asszonynak, a Vatikán pedig a színfalak mögött kezdett tárgyalásokba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik