Nagyvilág

Blair fél a tüntetőktől

A korábbi brit miniszterelnök azt fontolgatja, hogy lemondja az Utazás című új könyvének szerdára tervezett londoni dedikálását.

Tony Blair azt tervezi, hogy lemondja a frissen kiadott emlékiratainak szerdai londoni promócióját, a tüntetők részéről várható rendbontás miatt. A volt brit külügyminiszter az ITV televíziónak úgy nyilatkozott: a dedikálás felesleges zűrt és kiadást jelentene a rendőrség számára. Blair abból kiindulva fontolgatja a program törlését, hogy szombati dublini látogatása során tüntetők támadtak rá tojással és cipőkkel, így tiltakozván a 2003-as iraki invázió megindítása ellen.

Blair memoárjában részletesen kifejtette, hogy nem érez lelkiismeret-furdalást az iraki háború miatt, és egyáltalán nem tartja elhibázottnak az inváziót. Háborúellenes tüntetők azt tervezik, hogy megzavarják Blair szerdai nyilvános dedikálási ceremóniáját, de a volt miniszter egyben attól is tart, hogy a szélsőjobboldali Brit Nemzeti Párt szintén problémát okozna a rendezvény helyszínén.

Az exminiszterelnök 4 millió fontot fizetett az Utazás című, politikai karrierjének 1997 és 2007 közötti periódusát feldolgozó memoárért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik