Nagyvilág

Halálos izraeli légicsapások a palesztinok ellen

Az izraeli légierő támadást hajtott végre szombat este a Gázai övezet déli részén, megtorlásul izraeliek elleni támadásokért.

A három légicsapásban egy palesztin meghalt, egy eltűnt, további három pedig megsebesült – közölték palesztin egészségügyi források és szemtanúk.

Két légicsapást csempészalagutak ellen hajtottak végre az egyiptomi határon, Rafah határváros közelében. Az egyik alagút beomlott és maga alá temetett egy embert. Egy másik ember eltűnt, egy harmadik pedig súlyosan megsebesült a föld alatt. A felszínen is megsebesült két palesztin. A harmadik támadás célpontja az övezetet irányító Hamász radikális szervezet fegyveres szárnyának egy használaton kívüli bázisa volt, Hán-Júnisz várostól keletre – közölték biztonsági források.

Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette, hogy a légierő három csapást mért az övezetben, hozzátéve, hogy a harmadik esetben egy olyan alagutat vettek célba, amely Izrael irányába halad, lehetővé téve, hogy a határ közeléből indítsanak el rakétát izraeli terület felé. A légitámadás válasz volt több olyan ciszjordániai merényletre (zsidó telepesek ellen irányulókra), amelyeknek elkövetőjeként a Hamász jelentkezett, valamint a szombati rakétatámadásra, amelyet az övezetből indítottak Izrael ellen – mondta. Ez utóbbi nem követelt áldozatot az izraeli hadsereg szerint. A Negev sivatag nyugati szektorában, lakatlan területen ért földet a lövedék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik