Nagyvilág

Véres lövöldözés Pozsonyban

Hét halottja és 14 sebesültje van a hétfő délelőtti lövöldözésnek Pozsony Dévényújfalu (Devínska Nová Ves) nevet viselő városrészében - értesült az Új Szó szlovák hírportál.

A szlovákiai magyar lap információit a belügyminiszterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján az országos rendőr-főkapitány is megerősítette.

Jaroslav Spišiak főkapitány elmondta, az 50 év körüli férfi egy tömbház lakásában kezdett el lövöldözni, ahol négy nővel és egy férfival végzett, majd a lépcsőház bejáratánál további eggyel. Az áldozatok vélhetően a férfi rokonai voltak. A támadó a rendőrök kiérkezése után öngyilkos lett.

A tettes indítékairól egyelőre nem ad tájékoztatást a rendőrség, mivel még folyamatban van személyazonosságának megállapítása.

Szemtanúk beszámolói szerint az ámokfutó a bérház ablakait figyelte a támadás során, és úgy tűnt, véletlenszerűen választotta ki áldozatait.

A lövöldözésben megsebesült egy hároméves gyermek is. A kisgyermek szerencsére nincs életveszélyben“ – mondta Dominika Šulková, a mentőszolgálat operációs központjának szóvivője.

A sérülteket a környék kórházaiba szállították – értesült az Új Szó hírportál.

Az eset helyszínén mentőautók, rendőrök és tűzoltók voltak, akik már elhagyták a helyszínt. Álítólag egy rendőr is életét veszítette az incidensben. A hatóságok a helyi hangosbemondón figyelmeztették a lakosságot, hogy kerüljék el a lövöldözés helyszínét, ne hagyják el otthonaikat, és lehetőség szerint az ablaktól is tartsák távol magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik