Nagyvilág

Emberi jogi aktivistákat tartóztattak le a U2 moszkvai koncertjén

Az orosz rendőrség letartóztatta a koncert területén szórólapokat terjesztő civileket.

Az orosz rendőrség lebontotta az Amnesty International (AI) és a Greenpeace sátrait, majd letartóztatta a szórólapokat terjesztő, aláírásgyűjtő aktivistákat a U2 moszkvai koncertje alatt – jelentették be a szervezetek képviselői azt orosz fővárosban.

A Greenpeace környezetvédő mozgalom orosz igazgatója azt is elmondta, hogy a hatóságok az ír rock-zenekar saját jótékonysági szervezete, a HIV terjedése ellen kampányoló ONE alapítvány képviselőit is kizavarták a stadionból. A hatóságok nem engedték őket a koncertre érkezők közelébe, és így nem gyűjthettek aláírásokat.

Nem tudom, hogy Bono tudott-e arról, ami velünk történt, de félek, hogy nem” – tette hozzá az AI egyik vezetője. A koncert végén, a Moszkvában először fellépő U2 színpadra invitálta azt a Kreml-ellenességéről ismert orosz rocksztárt, Jurij Sevcsukot.

Bono egyébként – a HIV terjedése elleni kampány részeként -kedden fekete-tengeri nyaralójában látogatta meg Dmitrij Medvegyev orosz elnököt, ahol az eseményről készült fényképek tanúsága szerint kedélyesen elteázgattak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik