Nagyvilág

Rekordot döntött a spanyol turizmus

Az elmúlt két év legerősebb növekedését könyvelhette el júliusban a spanyol turisztikai szektor. Összesen 6,9 millió turista érkezett a múlt hónapban Spanyolországba, 4,5 százalékkal több mint júniusban - közölte a turisztikai és ipari minisztérium.

A spanyol gazdaság egyik legfontosabb iparágának számító turizmus már harmadik hónapja mutat növekedést. Az izlandi vulkánkitörés körüli légi forgalmi zavarok miatt áprilisban 13,3 százalékkal esett vissza a látogatók száma. Az év első hét hónapjában 0,4 százalékkal kevesebb vendég (összesen 30 millió külföldi) érkezett Spanyolországba, mint az előző év hasonló időszakában.

A júliusi növekedés leginkább az északi országokból érkező turisták 16,7 százalékkal növekvő számának köszönhető. Az előző hónaphoz képest Angliából 1 százalékkal (összesen 1,6 millió fő), Németországból 1,9 százalékkal (összesen 1,1 millió fő), Olaszországból 5,2 százalékkal (összesen 383 ezer fő) többen, míg Franciaországból 0,4 százalékkal (összesen 1,3 millió fő) kevesebben látogattak el Spanyolországba.

Spanyolország a világ harmadik legnépszerűbb idegenforgalmi célpontja Franciaország és az Egyesült Államok mögött. A leglátogatottabb régiói Katalónia és a Baleár-szigetek. Az El Pais napilap jelentős növekedésről számolt be Baszkföldön, ami annak is köszönhető, hogy az ETA szeparatista szervezet már egy éve nem követett el merényletet.

A kedvező eredményekre nagy szüksége van a spanyol kormánynak a 10 százalékos gazdasági visszaesés mérséklése érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik