Nagyvilág

Felfújható fegyverekkel “támad” az orosz hadsereg

Az orosz hadsereg felfújható fegyver-makettekkel szándékozik megtéveszteni az ellenséges felderítést.

A RuszBal elnevezésű vállalat hétfőn közölte, hogy 2012-re befejezi a kísérleteket a felfújható rakétakomplexumokkal és – kilövőállásokkal. Mint a RuszBal képviselője elmondta, a makettek a radaron nem különböztethetők meg a valódi fegyverektől, és már a szovjet hadseregben is jó szolgálatot tettek.

Jelenleg már folynak a kísérletek az első felfújható makettekkel, amelyeket a szárazföldi erők használnak majd – mondta a RuszBal képviselője.

Hozzátette, hogy nem csupán a legújabb fegyverek másai készülnek el, hanem olyan régebben hadrendben lévőké is, mint az Sz-300 rakétakomplexum.

A védelmi minisztérium korábban már vásárolt felfújható repülőgépeket és páncélosokat. Az Interfax hírügynökség idézte a minisztériumot, amely szerint a jövőben katonai állásokat imitáló, fából készült díszleteket is használni szándékoznak. Az orosz hadsereg krónikus pénzhiánnyal küzd, noha a védelmi költségvetést szinte minden évben megnövelik legalább az infláció mértékének megfelelően, ám a pénzt kevéssé hatékonyan használják fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik