Nagyvilág

Izrael megorrolt az USA-ra

Tel-Aviv szerint igazságtalan, hogy az USA megkülönböztetett eljárást alkalmaz ellene.

Kifogásolta hétfőn az izraeli idegenforgalmi minisztérium, hogy a múlt heti Sínai-félszigetről indított rakétatámadás miatt Washington az Eilatba utazó amerikai állampolgárokat továbbra is elővigyázatosságra inti, míg a jordániai Akabába látogatókkal nem teszi ugyanezt.

Augusztus 2-án, a rakétatámadás után Jordániában az amerikai nagykövetség egy olyan közleményt adott ki, miszerint “nem javasolja a következő 48 órában az Akabába történő utazást”, ezt követően viszont már nem bocsátott ki újabb figyelmeztetést. Ezzel szemben Tel Avivban az Egyesült Államok képviselete augusztus 2-án és augusztus 5-én ismételten azt kérte az Eilatba látogató turistáktól, hogy győződjenek meg arról, hol találnak a városban bombabiztos óvóhelyet.

“Izrael megkülönböztetése szomszédjától, ahol ráadásul még egy ember meg is halt (a rakétatámadásban), helytelen és meggondolatlan” – szögezte le az idegenforgalomért felelős tárca.

Izrael már csak azért sem ért egyet az Egyesült Államok által kiadott “igazságtalan” közleménnyel, mert Eilat és Akaba a Vörös-tenger partján szinte egymás mellett helyezkedik el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik