Nagyvilág

Megöltek hat német orvost Afganisztánban

Kivégzésszerűen meggyilkoltak két amerikai és hat német orvost Afganisztánban.

Az afgán rendőrség szombati közlése szerint a nyolc szemész, valamint két afgán kísérőjük holttestére egy sűrű erdőben bukkantak Afganisztán északi részén, Badahsán tartományban. Az esetről az egyetlen afgán túlélő számolt be.

A nyolc külföldi, és három afgán kísérőjük Badahsánból tartott Nurisztán tartományba, és útközben néhány éjszakát az erdőben töltötték. Az utolsó nap fegyveres férfiak jelentek meg, akik felsorakoztatták és lelőtték őket, majd mindenüket ellopták – mondta el Badahsán tartomány rendőrfőkapitánya az A FP francia hírügynökségnek nyilatkozva.

A fegyveresek csak az egyik afgán kísérőt engedték el. Vallomása szerint azért hagyták futni, mert a Koránból kezdett el idézni, és muzulmán hitére tekintettel Nurisztán-tartományban szabadon engedték. A férfi állítása szerint helyi falusiak figyelmeztették az orvosokat, hogy ne menjenek be az erdőben, de ők biztosak voltak benne, hogy orvosként nem eshet bántódásuk.

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége csak annyit tudott mondani, hogy információik szerint több amerikai is a halottak között van, és vizsgálódnak az ügyben. A német hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak az esettel kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik