Nagyvilág

Három gyereket ölt meg saját anyjuk Edinburgh-ban

Azzal vádolták meg az egyik edinburgh-i lakásban holtan talált három gyermek anyját, hogy ő maga ölte meg gyermekeit.

A 8 esztendős ikrek, Gianluca és Augustino Riggi, valamint 5 éves húguk, Cecilia holttestére szerdán találtak a mentők és tűzoltók, akiket a lakásban bekövetkezett robbanás miatt hívtak ki a helyszínre.

A rendőrség később azt közölte, nincs bizonyíték arra, hogy robbanás történt volna a lakásban, és a gázvezetékben sem találtak hibát.

A 46 éves anyát, Theresa Riggit a mentők az utcán találták meg, kiesett (vagy kiugrott) a második emeleti lakásból. Kórházban ápolják, állapota stabil. A rendőrség elrendelte letartóztatását.

A vizsgálat megállapította, hogy a tragédiát családi viszály előzte meg. Az Egyesült Államokból származó Riggi család évekig Aberdeenben élt, mielőtt az anya – foglalkozása szerint zenetanár – a gyerekekkel Edinburghba költözött volna. Az apa Aberdeenben maradt. A nő válófélben volt férjétől, ügyükben az edinburgh-i bíróságon kedden került sor a soron következő meghallgatásra. Theresa Riggi azonban nem jelent meg ezen, és a bírót arról tájékoztatták, hogy tartózkodási helye ismeretlen. A bíróság ezután elrendelte, hogy vizsgálják meg a gyerekek helyzetét. Erre azonban már nem kerülhet sor.

Szerdán egy durranás és kisebb tűz volt a lakásban. A tűzoltók és a mentők rátaláltak a halott gyerekekre és a súlyosan sérült anyára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik