Nagyvilág

Károly herceg székelyföldi birtoka is víz alatt

Károly herceg székelyföldi birtokát is elöntötte az ár, amelyet az elmúlt huszonnégy órában lezúdult jelentős mennyiségű eső okozott a háromszéki falvakban.

A brit trónörökösnek a Kovászna megyei Málnás községhez tartozó Zalánpatakon van két birtoka, amelyek közül az egyiken okozott károkat az áradás.

Kasléder József, Málnás polgármestere a sajtónak hétfőn elmondta, hogy a víz nem ömlött be az elöntött telken lévő épületek egyikébe se.

Károly herceg Erdélyben több birtokot is vásárolt, és alapítványt is létrehozott, amely az erdélyi műemlékek megőrzését, valamint a páratlan szépségű természeti táj megóvását tűzte ki célul. A brit trónörökös májusban tervezett Zalánpatakra utazni, de elhalasztotta látogatását.

Az idén nyáron Kovászna megyében ez már a sokadik áradás. A mostani összesen huszonnégy települést érintett, és körülbelül négyszáz házat rongált meg. A víz az infrastruktúrában is kárt okozott, így például Zalánpatakot részben elzárta víz a külvilágtól, miután a településhez vezető hídon csak gyalog lehet átkelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik