Nagyvilág

Mégsem volt méreg a borítékban

Mérgezés gyanújával vizsgálták meg ma a párizsi amerikai nagykövetség két alkalmazottját, akiknek a kezén megfordult egy - a diplomáciai képviseletnek címzett - gyanús levél.

Miután az alkalmazottak felhívták a figyelmet a furcsa küldeményre, a nagykövetség értesítette a francia hatóságokat. Paul Patin nagykövetségi szóvivő nyilatkozata szerint semmi nem utal arra, hogy bárki veszélyben lenne, de a levelet kezelő két személyt orvosi vizsgálatnak vetették alá a párizsi Hotel Dieu kórházban. A párizsi rendőrség egyik képviselője szerint a két követségi dolgozó nem érezte jól magát, s az ügyet kivizsgálják.

A küldemény tartalmát jelenleg laboratóriumban elemzik, de az előzetes eredmények alapján a két rosszullét csak véletlen egybeesés: a levél nem tartalmazott egészségre ártalmas anyagot.

A nagykövetségen az élet a rendes kerékvágásban zajlik, az épületet nem ürítették ki, és továbbra is nyitva áll a látogatók előtt.

2001-ben lépfene baktériummal (antraxszal) fertőzött levelek öt ember halálát okozták az Egyesült Államokban. A baktérium gyors lefolyású, halálos betegséghez vezethet, amelynek tünete a bőrgyulladás és a légzési nehézségek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik