usa
Nagyvilág

Könnygáz volt az amerikai nagykövetségnek küldött gyanús levélben

Könnygáz volt abban a gyanús levélben, amelynek kinyitása után a párizsi amerikai nagykövetség több alkalmazottja rosszul lett – közölte a francia rendőrség.

Hivatalos információk szerint a levélből gáz kezdett szivárogni, miután a követség egyik alkalmazottja kinyitotta azt. A rendőrségi laboratóriumi vizsgálat később megállapította, hogy az anyag könnygáz volt. Erre utal az is, hogy a követség alkalmazottainak rosszullétét a szem és a torok irritációja okozta.

Miután az alkalmazottak felhívták a figyelmet a furcsa küldeményre, a nagykövetség értesítette a francia hatóságokat. Paul Patin nagykövetségi szóvivő nyilatkozata szerint semmi nem utal arra, hogy bárki veszélyben lenne, de a levelet kezelő személyeket orvosi vizsgálatnak vetették alá a párizsi Hotel Dieu kórházban.

A nagykövetségen az élet a rendes kerékvágásban zajlik, az épületet nem ürítették ki, és továbbra is nyitva áll a látogatók előtt.

2001-ben lépfene baktériummal (antraxszal) fertőzött levelek öt ember halálát okozták az Egyesült Államokban. A baktérium gyors lefolyású, halálos betegséghez vezethet, amelynek tünete a bőrgyulladás és a légzési nehézségek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik