Nagyvilág

Nem találják a pakisztáni Airbus feketedobozát

Sár és heves esőzések nehezítik a munkálatokat a szerdai pakisztáni repülőgép-szerencsétlenség helyszínén. A védelmi miniszter szerint nem terrortámadás történt. A szerencsétlenségben minden utas meghalt.

Az Airblue magán légitársaság Airbus 321-es típusú, 152 embert szállító, Karacsiból induló gépe szerda reggel Iszlámábád közelében egy dombos területen csapódott a talajba. A baleset helyszínéhez közút nem vezet, így a mentési munkálatokban részt vevők gyalogosan közelítették meg a roncsot. A kutatásba helikoptereket is bevetettek.

Bin Jamín, az iszlámábádi rendőrség megbízott főfelügyelője elmondta, hogy az áldozatok földi maradványainak felkutatását nem tudják folytatni a heves esőzések miatt. “Arra várunk, hogy álljon el az eső” – tette hozzá.

Eközben az áldozatok hozzátartozói a csütörtökre virradó éjszakát Iszlámábád legnagyobb kórháza előtt töltötték arra várva, hogy szeretteik holttestét megkapják. Eddig a 152 áldozatból csak 59-et sikerült azonosítani. A pakisztáni kormány csütörtökre egynapos nemzeti gyászt rendelt el.

A gép feketedobozát egyelőre még nem találták meg. A hatóságok szerint a monszun miatti csapadék és sűrű köd a legvalószínűbb oka a szerdai szerencsétlenségnek. Csaudri Ahmed Muhtar védelmi miniszter szerint a kormány nem feltételezi, hogy a tragédia hátterében terrorcselekmény áll.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Pakisztánban legutóbb 2006-ban történt hasonló szerencsétlenség: 45 ember vesztette életét, amikor egy gép lezuhant az Indiával határos Pandzsáb tartománybeli Multan közelében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik