Nagyvilág

Lezuhant Romániában egy katonai helikopter

Lezuhant Romániában egy katonai helikopter, eddig négy katona holttestét találták meg.

A Mediafax román kereskedelmi hírügynökségnek katonai források névtelenül nyilatkozva elmondták, hogy a CH 53 típusú helikopter az izraeli hadseregé volt, és nagy valószínűség szerint a Blue Sky 2010 elnevezésű román-izraeli közös légi gyakorlaton vett részt.

A Mediafax korábban szintén katonai forrásokból úgy értesült, hogy a fedélzeten amerikai katonák is voltak. Az Egyesült Államok bukaresti nagykövetsége azonban még nem erősítette meg, hogy lennének amerikai katonai áldozatok. A helikopter a dél-erdélyi Brassó megyei Fundata településnél zuhant le.

A helyszínen négy katona holttestét találták meg eddig. A román hegyimentők besötétedés után is folytatták az esetleges túlélők keresését annak ellenére, hogy a katasztrófa nehezen megközelíthető hegyvidéken történt.

A dokumentum szerint a baleset pillanatában hat izraeli és egy román katona volt a helikopterben. Korábban névtelenül nyilatkozó katonai forrásokra hivatkozva a Mediafax román hírügynökség úgy tudta, hogy amerikai katonák is vannak az áldozatok között.

A román védelmi minisztérium vizsgálóbizottságot küldött a katasztrófa helyszínére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik