Nagyvilág

A rendőrség előre jelezte: a Love Parade helyszíne problémás

Kidolgozatlanok voltak a biztonsági tervek, és figyelmen kívül hagyták a rendőrség intelmeit.

Nem vették komolyan a rendőrség azon figyelmeztetését, miszerint a duisburgi helyszín nem megfelelő a Love Parade megtartására – mondta Hannelore Kraft Észak – Rajna Vesztfália rendőrfőkapitánya az SRD televíziónak. Kratf elmondta, hogy az immár 20 halálos áldozatot, és több száz sebesültet követelő szörnyű incidens konzeknevciáit haladéktalanul le kell vonni.

A biztonsági tervek nem voltak megfelelőek – fogalmazott a rendőr. Angela Merkel német kancellár lelkiismeretes és szigorú vizsgálatot ígért a tragédia kapcsán.

A Bild című lapilapnak nyilatkozva Rainer Wendt rendőrségi hivatalnok szintén azt mondta, hogy már egy évvel a parádé jelezte: Duisburg méreténél fogva nem kényelmes a Love Parade megrendezéséhez.

Mint arról korábban hírt adtunk, a katasztrófa szombat késő délután történt, amikor az alagútban tartózkodó több ezer fiatal – eddig még ismeretlen okokból – pánikba esett. Az emberek menekülni igyekeztek, és közben egymással dulakodtak, illetve egymást taposták agyon. Jelenleg 20 halálos álgozata, és 511 sebesültje van a tragédiának, 43-an súlyosan megsérültek, egyikük állapota kritikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik