Nagyvilág

Mégsem haldoklik Egyiptom elnöke?

Hoszni Mubarak televízióban lépett a nyilvánosség elé a közeledő haláláról keringő pletykákat követően.
Kapcsolódó cikkek

Hoszni Mubarak először tűnt fel a nyilvánosságban azóta, hogy az amerikai hírszerzés az egyiptomi elnök közelgő halálhíréről szivárogtatott ki információkat. Az 1981 óta hatalmon lévő, gyomor – és hasnyálmirigyrákban szenvedő 82 éves elnök egy televíziós műsorban szerepelt, és látszólag jó egészségügyi állapotban volt.

A közelgő haláláról szóló pletykák idegessé tették a piacokat, Mubarak utódlása ugyanis egyelőre rendezetlen, még alelnökkel sem rendelkezik, mely posztot korábban egyébként ő maga töltött be.

Az elnök televíziós adásban úgy fogalmazott: a gazdasági növekedés és a szociális igazságosság az ország legfontosabb célja kell, hogy legyen.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az amerikai sajtó hírszerzési információkra hivatkozva jelezte: Hoszni Mubarak várhatóan egy éven belül meg fog halni, még a 2011-es, szeptemberben tartandó, egyiptomi elnökválasztás előtt. Az elnököt július elején egy franciaországi kórházban kezelték, márciusban pedig az epekövével műtötték Németországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik