Nagyvilág

George Clooney humanitárius díjat kap

George Clooney humanitárius tevékenységéért díjat kap az Amerikai Televíziós Akadémiától.

A Bob Hope Humanitárius Díjat az NBC által közvetített augusztus 29-i Emmy-ceremónián veheti át a népszerű filmsztár. A kitüntetést 2002-ben alapította a televíziós akadémia a filantróp Hope emlékének ápolására, Clooney a negyedik díjazott, az utóbbi öt évben ugyanis nem adták ki az elismerést – számolt be a variety.com.

Az eddigi jutalmazottak: Oprah Winfrey televíziós műsorvezető, Bill Cosby színész-komikus és Danny Thomas színész-komikus, utóbbi posztumusz kapott Bob Hope-díjat. Az elismerést azok a sztárok kaphatják, akik jelentős humanitárius tevékenységet végeznek.

A színész többek között a dárfúri menekültek ügyében és a 2001. szeptember 11-i terrortámadás áldozatainak, valamint a januári haiti földrengés áldozatainak megsegítésében vállalt szerepet. Emellett az ENSZ “békefutárként” teljesít szolgálatot.
“Akárcsak apám, George is igyekszik a jó ügyek szolgálatába állítani hírnevét, hogy jobbá tegye a világot és másokat is erre ösztönözzön” – emelte ki Linda Hope, Bob Hope lánya Clooney díjának bejelentésekor. Bob Hope amerikai színész, író, humorista 2003-ban 100 évesen hunyt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik